cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

no data on asus zen phone 3 android 7.1.1

adronis
Good Citizen / Bon Citoyen

Tried the solutions on the forum for setting the APN but no luck. Sim works fine on my old phone.

 

Name: Public Mobile / Mobile Internet
APN: sp.mb.com
Proxy: Leave blank
Port: Leave blank
Username: Leave blank
Password: Leave blank
Server: Leave blank
MMSC: http://aliasredirect.net/proxy/mb/mmsc
MMSC proxy: 74.49.0.18
MMS port: 80
MCC: 302
MNC: 220
Authentication type: Leave blank
APN type: default,mms,agps,supl,fota,hipri
APN protocol: IPv4
APN roaming protocol: IPv4
APN enable/disable: APN enabled
Bearer: Unspecified
MVNO type: GID
MVNO value: 4D4F

 

 

still won't work 😕

12 REPLIES 12

Lemony_Snicket
Town Hero / Héro de la Ville

This looks correct.  Did you enable mobile data on your phone?

adronis
Good Citizen / Bon Citoyen

I should email someone to enable data on my new phone ?

geopublic
Mayor / Maire

@adronis  Make sure data is on and check your selfserve account to make sure you have data available. A data counter should be present on the first page of your selfserve account. If you have data and it's still not working then post a screenshot of your APN setting.

adronis
Good Citizen / Bon Citoyen

It works fine on my old phone with sp.telus.com and yes data is enabled

 

yes there is data on my account status

redux
Good Citizen / Bon Citoyen

That's weird. I had data enabled on an Asus Zenfone Laser 2 a month ago for my dad with those settings. Did you input the name only as "Public Mobile" without the "/ Mobile Internet"?

 

If it's still not working, I suggest contacting a Mod. Just click the little question button in the bottom right to talk to the bot SIMon, and submit a support ticket. They should be able to get back to you within 24-48 hours, but it's also the long weekend so I don't know if they'll necessarily be that fast.

 

Good luck!

popping
Oracle
Oracle

@adronis 

Try a network reset and restart your phone with data enabled.

 


@adronis wrote:

It works fine on my old phone with sp.telus.com and yes data is enabled

 

yes there is data on my account status


@adronis  sp.telus.com is not the correct APN unless you manually edited it. Best to create a new one using sp.mb.com with the settings you already posted.

adronis
Good Citizen / Bon Citoyen

That worked fine with my two other phones though.

adronis
Good Citizen / Bon Citoyen

Got it solved... Thanks for the inputs.

Need Help? Let's chat.