cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Good Citizen / Bon Citoyen

Re: Mobile tethering not working

Okay so the latest update. I was able to find my old Samsung Galaxy S3 and that was unlocked. I was able to use the mobile tethering on that. So I guess there is something up with the Xperia XA that I have. I just have to figure out what it is. Could the carrier of somehow done something to the ROM that could block mobile tethering. 

 

I have added the APN's manually it's just the mobile tethering that does not work. Interestingly the APN's download automatically on the S3 vs my Xperia.

 

Thanks!

Highlighted
Good Citizen / Bon Citoyen

Re: Mobile tethering not working

Hi All,

 

Okay so I found the issue finally. Suffice it to say the problem was not with the phone as I had originally thought. It might have been at one point but I do believe that adding the APN and also configuring the phone to not require dun though the ADB shell might have helped.

 

The issue all along was the laptop I was using. Comodo messed up connecting to the internet. I only realized this when I tried this morning to connect to my phone again. However before I did that the laptop connected to my home network and still no internet. That's when I knew it was Comodo all along. I have seen it before so I just uninstalled and re-installed Comodo. I also tested the mobile tethering and it's all good.

 

What also tipped me off is when I tried connected my iPod to my phone this morning and it worked. So I started to suspect my laptop.

 

Thanks to all who helped sorry I didn't catch this sooner, who knows maybe some of the info in this thread might be useful to another person. Anyways I appreciate the help, great community we have here.

 

Thanks!

Highlighted
Great Citizen / Super Citoyen

Re: Mobile tethering not working

I had the same problem. I could connect to hotspot, but no internet.

Googled:

Simply add    DUN   to APN type, that worked, right away conected to internet

 

Settings--> more--> mobile networks--> access point names--> tap on the appropriate APN--> go down to APN type--> add ,DUN without any empty space

 

Highlighted
Great Neighbour / Super Voisin

Re: Mobile tethering not working

Can you post your full settings? For me to add ,dun to my APN type it'd be starting with a comma... the Public Mobile data APN instructions state to leave APN type blank.

 

I tried adding ,dun and also just dun (without a comma) and neither is fixing my hotspot issue.

 

Really wanting to get the ability to tether my tablet back. 😞

Highlighted
Great Citizen / Super Citoyen

Re: Mobile tethering not working

Hello,

I do not have my old phone.

 

My new phone is from Chatr. When I unlocked it and took to Koodo, apn and tethering setting was automatic. When I brought to PM, the same, it could automatically reset to new apn and tethering setting!!!, and both work perfectly.

 

Here are the setting (whatever not specified, means Not set), actually they are greyed, and I cannot change them, however, I can add a new apn.

 

Mobile Internet

Name   Mobile Internet

Apn      sp.mb.com

MMSC    http://aliasredirect.net/proxy/mb/mmsc

MMS Proxy   74.49.0.18

MMS Port 80

MCC   302

MNC 220

APN type   default.mms.agps.supl.fota.hipri

Apn protocol   IPv4

Apn roamin protocol   IPv4

Apn enabled

Beaver unspecified

MVNO type  GID

MVNO Value 4D4F

 

Tethered Mobile Internet

Name  Tethered Mobile Internet

Apn   isp.mb.com

MCC  220

APN type   dun

APN protocole IPv4

APN roaming Protocole  IPv4

APN enabled

Bearer unspecified

MVNOtype GID

MVNO value   4D4F

 

Please let us know if it works.

 

 

 

 

Highlighted
Great Neighbour / Super Voisin

Re: Mobile tethering not working

After googling I found something that suggested I change APN type to "default, dun"

 

This seems to have fixed it. The settings posted on the PM forums here suggest that APN type should be left blank... well, not for me, I guess. Phone is a Moto X Play running Marshmallow 6.xx. I made this change within the public mobile APN (did not touch the settings int he tethering APN that also shows on my list).

 

Again, seems to be fixed. Yay. 🙂

Highlighted
Good Citizen / Bon Citoyen

Re: Mobile tethering not working

Thanks for the tip.  This did the trick and my tethering finally works.

Highlighted
Good Citizen / Bon Citoyen

Re: Mobile tethering not working


@chrisrw wrote:

After googling I found something that suggested I change APN type to "default, dun"

 

This seems to have fixed it. The settings posted on the PM forums here suggest that APN type should be left blank... well, not for me, I guess. Phone is a Moto X Play running Marshmallow 6.xx. I made this change within the public mobile APN (did not touch the settings int he tethering APN that also shows on my list).

 

Again, seems to be fixed. Yay. 🙂



Thanks for the tip.  This did the trick and my tethering finally works.

Highlighted
Good Citizen / Bon Citoyen

Re: Mobile tethering not working

Hello,

I had the same issue for 3 days. I sent them my problem description, they fixed for me. the problem was from their side not from my side. Thank you MP. Now I tethering successfully.

Highlighted
Good Citizen / Bon Citoyen

Re: Mobile tethering not working

Adding default,dun didnt help with tethering on my lg v10. Nor did adding an additional apn for tethering specifically. Everything else works. Need to see if it is in fact on pm side of things.