cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Mayor / Maire

Re: Multiple Issues - I need help


@geopublic wrote:

@js20 wrote:

1. Signed up for $30 plan because was supposed to get one month for free (Dec promo) - never got the promo.

 

@js20  Public does not have a $30 plan. There are $25 and 35 plans. The only $30 is a data add-on. If you ordered that you still need a calling plan in order for it to work.


While we don't know FOR SURE, since the OP hasn't responded, if I had to take a guess, I'd tend to think that @geopublic  has hit the nail on the head on this one!

Highlighted
Oracle

Re: Multiple Issues - I need help

@geopublic Just a point of clarification, as there is a $30 plan: https://www.publicmobile.ca/en/on/plans/30for1GB-4GLTE

 

As it is only data, SMS/MMS would not work, and I'm not sure it was included as an eligible plan in the promos.

 

So, if the OP is correct I think we should be able to help him get data up if his phone is compatible and unlocked.

 

@js20 What is make/model of your phone?


>>> ALERT: I am not a moderator. Je ne suis pas un moderateur.
Highlighted
Great Neighbour / Super Voisin

Re: Multiple Issues - I need help

Screenshot_20200213-143510.png

 

Screenshot_20200213-143527.png

 

Screenshot_20200213-143536.png

 

Highlighted
Mayor / Maire

Re: Multiple Issues - I need help

@js20  Only thing I can think of, would be to change those last two entries(the ones pertaining to MVNO) to blank, because when I had those filled in the same as yours, data wouldn't work for me. OTOH, other folks here have said it works fine that way.

Highlighted
Mayor / Maire

Re: Multiple Issues - I need help


@CannonFodder wrote:

@js20  Only thing I can think of, would be to change those last two entries(the ones pertaining to MVNO) to blank, because when I had those filled in the same as yours, data wouldn't work for me. OTOH, other folks here have said it works fine that way.


These 2 MVNO fields on my APN are blank too and my data and picture MMS work.

Highlighted
Great Neighbour / Super Voisin

Re: Multiple Issues - I need help

my phone is Umidigi F1 play

Data
4G LTE
Yes
Speed
LTE 700 MHz Class 13 LTE 700 MHz Class 17 LTE 800 MHz LTE 850 MHz LTE 900 MHz LTE 1700/2100 MHz LTE 1800 MHz LTE 1900 MHz LTE 2100 MHz LTE 2600 MHz LTE-TDD 1900 MHz (B39) LTE-TDD 2300 MHz (B40) LTE-TDD 2500 MHz (B41) LTE-TDD 2600 MHz (B38) LTE-TDD 2000 MHz (B34) LTE 700 MHz (B12) LTE 800 MHz (B18) LTE 800 MHz (B19) LTE 1900 MHz (B25) LTE 850 MHz (B26) LTE 700 MHz (B28)

https://www.gizmochina.com/product/umidigi-f1-play/

Highlighted
Good Citizen / Bon Citoyen

Re: Multiple Issues - I need help

Are you trying to get help in checking device compatibility ?

Highlighted
Mayor / Maire

Re: Multiple Issues - I need help


@js20 wrote:

my phone is Umidigi F1 play

Data
4G LTE
Yes
Speed
LTE 700 MHz Class 13 LTE 700 MHz Class 17 LTE 800 MHz LTE 850 MHz LTE 900 MHz LTE 1700/2100 MHz LTE 1800 MHz LTE 1900 MHz LTE 2100 MHz LTE 2600 MHz LTE-TDD 1900 MHz (B39) LTE-TDD 2300 MHz (B40) LTE-TDD 2500 MHz (B41) LTE-TDD 2600 MHz (B38) LTE-TDD 2000 MHz (B34) LTE 700 MHz (B12) LTE 800 MHz (B18) LTE 800 MHz (B19) LTE 1900 MHz (B25) LTE 850 MHz (B26) LTE 700 MHz (B28)

https://www.gizmochina.com/product/umidigi-f1-play/


@js20  That phone will work well without any issues. 

Highlighted
Good Citizen / Bon Citoyen

Re: Multiple Issues - I need help

Did you get your data working?

Highlighted
Great Neighbour / Super Voisin

Re: Multiple Issues - I need help

I am confident the phone will work. 

They reset my phone connection but data is still not working.

 

I have tried tweaking my APN settings with GID/none, and removing/adding spaces to APN type - then saving and restarting the device. Still now luck.

 

I see the 4g icon on the phone with the arrows, and I can see some data is getting consumed. Everytime I tweak some APN settings and restart it tries to connect and uses some data but I still cant send a picture over text or even connect to google.com.

 

My data says I have consume ~ 4mb now - I think it goes up by 200kb everytime I tweak APN and try to reconnect.