cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
silolicam
Good Citizen / Bon Citoyen

Issues with activating a brand new SIM card - no service

Hello!

 

I have just activated a new SIM card (I did not transfer from another carrier).

 

I picked a number and then the phone would not get any signal, although it says TELUS on the phone. Also the account on self-serve is ACTIVE.

 

Then I had someone text the "new number from PM" and it was already in use.

 

So I went and changed the number 1 hour ago and still it is not working. I am not getting any signal at all. I am not such a newbie with phones so I tried everything I could and still it wont get any signal. It is very frustrating. I had PM back in 2017 and it was not this complicated!

 

Please help =(

 

 

Dunkman
Oracle

Re: Issues with activating a brand new SIM card - no service

@silolicam 

Few things to try:

reboot phone

network reset of phone

toggle airplane mode on/then off

 

Which model phone?  

 

silolicam
Good Citizen / Bon Citoyen

Re: Issues with activating a brand new SIM card - no service

Hi! Thanks for reaching out!

 

I have done all of these and still not result. Have tried putting the SIm on an Iphone and it didnt work either.

 

Motorola Moto G Fast. 

 

Thanks in advance

mm80
Town Hero / Héro de la Ville

Re: Issues with activating a brand new SIM card - no service


@silolicam wrote:

Hello!

 

I have just activated a new SIM card (I did not transfer from another carrier).

 

I picked a number and then the phone would not get any signal, although it says TELUS on the phone. Also the account on self-serve is ACTIVE.

 

Then I had someone text the "new number from PM" and it was already in use.

 

So I went and changed the number 1 hour ago and still it is not working. I am not getting any signal at all. I am not such a newbie with phones so I tried everything I could and still it wont get any signal. It is very frustrating. I had PM back in 2017 and it was not this complicated!

 

Please help =(

 

 


Did you phone after number change? The activation might have went wrong and didn't provision your service properly.  Open a ticket. Clilck the bubble symbol in bottom right of screen to contact the moderators.

mm80
Town Hero / Héro de la Ville

Re: Issues with activating a brand new SIM card - no service


@silolicam wrote:

Hi! Thanks for reaching out!

 

I have done all of these and still not result. Have tried putting the SIm on an Iphone and it didnt work either.

 

Motorola Moto G Fast. 

 

Thanks in advance


You checked that 2g network wasn't chosen by mistake?

silolicam
Good Citizen / Bon Citoyen

Re: Issues with activating a brand new SIM card - no service

Hi!

 

First I got a number. Then it would not work. Someone from home texted the number and it was already someone elses. So I changed my number on the system.

 

It shows my number on my self serve, shows its active seems to be all good as it should be, but still not signal.

 

It is incredibly frustrating. Something so simple made so complicated. I had PM back in 2017 and it was a breeze. =(

 

Thanks for all the help!

Dunkman
Oracle

Re: Issues with activating a brand new SIM card - no service

@silolicam 

Phone is compatible with PM.

 

If the SIM card does not work in the iPhone, likely an account provision issue.  Need to contact moderator/PM employee for help.  Expect some time for response. Check your private messages hopefully sometime tomorrow.

 

To contact moderator via 2 methods:

  1. Ticketing system - faster response time

Click on the blue chat bubble icon on the right lower corner of website to start ticketing process to contact moderator.  Type: Contact moderator. Follow the prompts to submit ticket.  

or

2 Send a private message to moderator through the following link :

https://productioncommunity.publicmobile.ca/t5/notes/composepage/note-to-user-id/22437

silolicam
Good Citizen / Bon Citoyen

Re: Issues with activating a brand new SIM card - no service

Oh yes, it is on LTE.

 

I sent both message and ticket, thanks for that.

 

Let's hope they reply soon, I really need the phone.

 

Thank you!

mm80
Town Hero / Héro de la Ville

Re: Issues with activating a brand new SIM card - no service


@silolicam wrote:

Oh yes, it is on LTE.

 

I sent both message and ticket, thanks for that.

 

Let's hope they reply soon, I really need the phone.

 

Thank you!


Try settting to 3g. Some members are having problems with calls going to voicemail and swtiching to 3g network fixes it for them. If there's a network problem, lots of strange things can happen.

silolicam
Good Citizen / Bon Citoyen

Re: Issues with activating a brand new SIM card - no service

Yes, 3G wouldnt work either, I tried before =(

 

Someone mentioned they might have given me 2 numbers from Telus instead of PM. It is so weird, why would they list it in the first place.

 

Thanks a bunch

Need Help? Let's chat.